Bond Energy

Duurzaamheid als drijfveer

Eén van de grootste uitdagingen waar we op alle niveaus in de samenleving mee te kampen hebben is het klimaatprobleem. Wij allen krijgen te maken met de opwarming van de aarde, het op raken van fossiele brandstoffen en slechte algehele gesteldheid van het milieu. Overal worden er initiatieven opgestart om hier in positieve zin aan bij te dragen. En voor eenieder zal die bijdrage, afhankelijk van zijn of haar mogelijkheden, anders zijn.

Over dit project

In ons werk als gebouwbeheerder krijgen wij dagelijks te maken met vraagstukken over energiebesparing, duurzaamheid, energielabels en alternatieve energiebronnen en opwekmethodes. Wat dat betreft zitten we dus aan de goede kant van het speelveld om bij te kunnen dragen aan verduurzaming. Echter hebben we ook te maken met servicekosten, efficiency, kostenbesparingsverzoeken, etc. Daarom is het voor ons belangrijk om altijd een goede balans te vinden in welke duurzame mogelijkheden er zijn en welke financiële mogelijkheden hiervoor beschikbaar zijn. We zijn daarbij grotendeels afhankelijk van gebouweigenaren waarmee we werken.

Dat moet beter kunnen! Met die gedachte hebben we samen met de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) een Energy Service Company, kortweg ESCO, opgericht onder de naam Bond Energy.

Het doel van een ESCO is om op langere termijn te investeren in duurzame energieoplossingen. En dat is precies wat Bond Energy doet. Bond Energy neemt in overleg met een gebouweigenaar (een deel van) het energiebeheer van een locatie over en bekijkt hoe dit slimmer, duurzamer en efficiënter kan worden georganiseerd. Door investering in duurzame energiebronnen en -opwekmethodes (zoals zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, etc.) worden de kosten van het energieverbruik verminderd en kan de investering worden terug verdiend. De gebouweigenaar heeft niet de lasten van de hogere investeringen die vaak komen kijken bij aanpassingen van de installaties, maar wel het voordeel dat het gebouw verduurzaamt.

Over de ESCO

De ESCO is in mei 2020 opgericht en er zijn inmiddels al mooie projecten afgerond, zoals plaatsing van zonnepanelen velden op 2 locaties, plaatsing van een nieuwe energiezuinige koelmachine en verbeteren van slimme regelingen in gebouwen. Het eerste energielabel A pand is inmiddels ook al een feit!

Ben je benieuwd wat Bond Energy voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op!

Neem contact met ons op!

Over dit project

Klant
Bond Energy
Periode
2020
Locatie
Overkoepelend

Wil je graag in contact komen?

Dat kan! We nemen graag de mogelijkheden met je door. Samen kunnen we kijken naar mogelijkheden waarbij jij focus kan houden op jouw core business.

First Crown Beheer B.V.

+31(0)76 20 08 007 beheer@firstcrown.nl Wij proberen je binnen 24 uur van een passend antwoord te voorzien.