NewCold

Bouwmanagement en beheer

First Crown Beheer heeft er een prachtig project in uitvoering bij; de ontwikkeling van het gebouw aan de Oosterhoutseweg 105 te Breda. Dit gebouw zal het nieuwe hoofdkantoor worden van NewCold, een wereldwijde speler op het gebied van logistieke dienstverlening en het exploiteren van geautomatiseerde diepvriesmagazijnen.

Over het project

Het voormalige bankgebouw en daarna callcenter werd in 2018 verkocht aan Bond Concepts van vastgoedondernemer Alexander Oet. Sindsdien is het gebouw enkele jaren het thuis geweest van diverse vastgoedbeschermers, startups en beginnende huurders totdat er een definitief ontwikkelplan voor deze locatie zou komen. Eind 2021 zijn de plannen concreter geworden en begin 2022 heeft dit geleid tot een verkoop van de locatie door Bond Concepts aan de firma NewCold.

Bouwbegeleiding

First Crown Beheer verzorgde het beheer van de locatie al onder de naam Bond Gardens, maar is ook betrokken geweest bij de overname van de locatie door NewCold. Deze betrokkenheid heeft er ook toe geleid dat First Crown Beheer de directievoering en bouwbegeleiding zal gaan verzorgen van het gehele bouwtraject tot en met de oplevering. Na de totstandkoming zal First Crown Beheer ook het beheer van de locatie gaan verzorgen.

Duurzaamheid verbouwing

NewCold heeft al vanaf het beginstadium aangegeven zeer ambitieuze plannen te hebben met de locatie, die zij in willen gaan zetten als hoofdkantoor voor dit wereldwijde bedrijf. Deze locatie moet het vlaggenschip worden van de organisatie waarbij duurzaamheid tot een extreem hoog niveau wordt getild, waar kwaliteit en uitstraling een grote rol spelen om een showroom te zijn voor klanten en bezoekers en waar medewerkers vanuit alle windstreken in de wereld kunnen werken in een luxe omgeving. Kortom een fantastische plek om te zien en te verblijven.

In de media

In de media is er meer informatie gedeeld over dit onderwerp, lees hier het artikel van BN de Stem of hier het artikel van NewCold.

Over dit project

Klant
NewCold
Periode
2022 - nu
Locatie
Breda

Wil je graag in contact komen?

Dat kan! We nemen graag de mogelijkheden met je door. Samen kunnen we kijken naar mogelijkheden waarbij jij focus kan houden op jouw core business.

First Crown Beheer B.V.

+31(0)76 20 08 007 beheer@firstcrown.nl Wij proberen je binnen 24 uur van een passend antwoord te voorzien.