Nieuwbouw atrium

Een tweede huiskamer voor huurders en bezoekers

Van origine bestond het kantorencomplex gelegen aan de Verlengde Poolseweg 6-46 te Breda uit drie kantoortorens, verbonden door een plint op de begane grond. Elk gebouw had een eigen ingang en verbinding tussen de panden was niet aanwezig. Toen Bond Concepts in 2018 eigenaar werd van het kantorencomplex was één ding al snel duidelijk, namelijk dat het “Bond” DNA moet worden toegevoegd.

Bonding

Het Bond DNA is niet alleen esthetische verbeteringen aanbrengen, maar ook zorgen dat er meer verbinding (BONDing) tussen de huurders en bezoekers ontstaat. Met die gedachte in het achterhoofd is er een ontwerp gemaakt voor een Atrium dat twee van de drie gebouwen met elkaar verbind en waar een gemeenschappelijke verblijfsruimte ontstaat. Op deze manier wordt er ruimte geboden voor ontmoeting, kruisbestuiving en synergy tussen de gebruikers en bezoekers.

Bouwmanagement

De bouw van het atrium is begin 2019 van start gegaan, maar al ruim voor die periode is First Crown Beheer betrokken, zodat er meegedacht kon worden bij het vormen van de bouw- en exploitatieplannen. Gedurende de bouwperiode heeft First Crown Beheer het bouwmanagement op zich genomen waarbij is gezorgd dat de projectmanagers zorgden voor een goede naleving van de planning en de aansturing en begeleiding van de aannemers en andere betrokken partijen. Dit alles terwijl de rest van het gebouw gewoon in bedrijf bleef.

Voorbereiding exploitatie

Naast het bouwmanagement heeft First Crown Beheer ook de voorbereidingen getroffen om de exploitatie te verzorgen, zoals het werven van een nieuwe horeca-exploitant, het inrichten van het servicemodel voor de dienstverlening, het voorbereiden van de receptiedienstverlening en het voorzien van de ruimtes met de juiste ICT- en AV middelen.

Resultaat

Eind 2019, ruim twee weken voor de geplande opleverdatum, is de bouw opgeleverd en is het bouwdeel in gebruik genomen. Het opgeleverde deel bestaat uit een atrium dat is opgetrokken tussen twee panden en is voorzien van grote glaspartijen, veel groen en balkons aan weerszijde. Het atrium is een huiskamer geworden voor alle huurders in het pand en voor hun bezoekers. Het biedt ruimte voor (informeel) overleg en/of één op één gesprekken onder het genot van een lekkere kop barista koffie of een verse lunch verzorgd door Bond Lunchcafé. Ook is het mogelijk in deze ruimte evenementen te houden zoals borrels, congressen of feesten.

Daarnaast bestaat het opgeleverde bouwdeel ook uit een ontvangsthal met een ruimte centrale receptiebalie, een luxe boardroom, 2 reguliere vergaderzalen en een catering voorbereidingsruimte.

Artist impression

De volgende impressie is de leidraad geweest voor de verbouwing. 

Over dit project

Klant
Bond Concepts
Periode
2019
Locatie
Bond Towers

Geleverde diensten

Bouw- & Projectmanagement

Wil je graag in contact komen?

Dat kan! We nemen graag de mogelijkheden met je door. Samen kunnen we kijken naar mogelijkheden waarbij jij focus kan houden op jouw core business.

First Crown Beheer B.V.

+31(0)76 20 08 007 beheer@firstcrown.nl Wij proberen je binnen 24 uur van een passend antwoord te voorzien.