Zonnepaneelvelden

Groene energie

De energietransitie wordt steeds zichtbaarder. Op veel plekken in het land (en daarbuiten) ontstaan er projecten die duurzame energie genereren zoals zonne-, water- en windkrachtcentrales. Ook Bond Concepts heeft ons gevraagd hierin mee te denken en locaties te voorzien van zonnepanelen.

Energiebesparing

De locaties Bond Towers en Bond Park ontvangen dagelijks respectievelijk zo’n 400 en 650 huurders, medewerkers en bezoekers. Panden van deze omvang hebben te maken met hoge mate van energieverbruik. Daarom werd aan de gebouwbeheerder gevraagd welke maatregelen er genomen konden worden om de panden te verduurzamen en dit ook op een financieel aantrekkelijke wijze, die voor zowel huurders als gebouweigenaar meerwaarde biedt.

In dat kader heeft First Crown Beheer / Bond Energy de panden en de installaties geïnventariseerd en één van de grootste slagen was te maken door het toevoegen van zonnepanelen op de daken van deze locaties.

In samenwerking met de installateur zijn er 150 zonnepanelen op Bond Towers en 85 panelen op Bond Park geplaats, waardoor naar verwachting jaarlijks 62.000 kWh wordt opgewekt aan duurzame energie. Dit verbruik komt overeen met een gemiddeld jaarlijks energieverbruik van 22 huishoudens (Nibud, 2020).

Plaatsing en nazorg

First Crown Beheer / Bond Energy heeft de plaatsing van de zonnepanelen in zijn geheel verzorgd. In overleg met de installateur van de zonnepanelen is een plan opgesteld om een zo goed mogelijk duurzaamheids- en financieel rendement te krijgen door goed na te denken over het op te wekken vermogen t.o.v. de te maken kosten. Vervolgens is dit omgezet in een plan voor de plaatsing van de panelen wat vervolgens is afgestemd met de installateurs van de gebouwen zodat de juiste voorbereiding voor de panelen in het gebouw zijn getroffen. Tot slot is het administratieve deel afgewerkt, waaronder de leveringsovereenkomsten, aanmelding bij meetdiensten en het formaliseren van de subsidieregelingen.

Over dit project

Klant
Bond Concepts
Periode
2020
Locatie
Bond Towers, Bond Park (Breda)

Geleverde diensten

Bouw- & Projectmanagement

Wil je graag in contact komen?

Dat kan! We nemen graag de mogelijkheden met je door. Samen kunnen we kijken naar mogelijkheden waarbij jij focus kan houden op jouw core business.

First Crown Beheer B.V.

+31(0)76 20 08 007 beheer@firstcrown.nl Wij proberen je binnen 24 uur van een passend antwoord te voorzien.